Nieuws

_PBA3976

Vacatures

BBC Jazz kan altijd goede muzikanten gebruiken. Met name koperblazers zijn van harte welkom. Enige ervaring in de swing en jazzmuziek is wenselijk, maar geen must.

Heeft u interesse?

Kom gerust eens luisteren, U bent van harte welkom op donderdagavond van 20.30 – 22.30 uur bij Cafe/zaal Bij van Dijk aan de Dorpsstraat 18 te Aarle-Rixtel.

Informatie? Stuur e-mail aan bbc-jazz@outlook.com of bel 06 50276331

Een avond per week, op donderdagavond, repeteren we. Onze activiteitencommissie speurt voortdurend naar passende gelegenheden waar we kunnen optreden. Wij komen graag spelen op uw feest, receptie, bedrijfsopening of diplomauitreiking. Wil je een gezellig swingend feestje? Neem dan contact op met de BBC-jazz.


Wij willen u graag ontmoeten bij een van onze optredens.

In Memoriam Leo Donkers

Op vrijdagavond 12 juni 2020 blies Leo Donkers, op 68 jarige leeftijd, zijn laatste adem uit in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen. Een ongelijke strijd van ruim een jaar kon Leo niet winnen. Tussen de behandelingen door was Leo toch op de repetities en speelde hij mee met de optredens. Zijn  tomeloze en bewonderingswaardige inzet om weer beter te worden heeft het tij niet kunnen keren.

Op zijn tenor sax speelde hij zijn partij en dat niet alleen, velen kennen hem ook als de man die op geheel eigen wijze de nummers van BBC-Jazz aankondigde. Zelfs wij wisten niet altijd waar het verhaal over zou gaan. Het was iedere keer een verrassing. We genoten en Leo ook.

Zijn BBC, zijn clubke. Zo voelde hij dat. Niet alleen was hij van begin af aan zeer betrokken. Hij was lange tijd bestuurslid en altijd bereid om mee te organiseren. Legendarische uitstapjes en feestjes met en voor zijn vrienden van zijn BBC. Regelen van optredens, bijhouden van de website, ledenadministratie, artikelen in de krant. Trots op zijn BBC. Altijd positief. Of het kwam door zijn jarenlange inzet in het onderwijs, of door zijn positieve instelling, Leo wist te verbinden en het beste uit de mensen te halen. Bescheiden maar ook daadkrachtig. Met humor en empathie. Dat was Leo.

“Ne skonne mens” zeggen we in Brabant. BBC-Jazz verliest met Leo een fijn mens, een vriend.

Vrijdag mogen we nog een keer voor Leo spelen. Deze keer zonder een aankondiging…

We wensen Ynia, kinderen en kleinkinderen veel sterkte en kracht toe. Zodra we weer mogen optreden gaan we Leo op gepaste wijze herdenken.

Leden, dirigent en bestuur van BBC-Jazz Beek en Donk